chili
Fruits of scientific name Capsicum of the family Solanaceae, has about 30 species known and originating in the Americas.
Rating for burning from zero to seven:
Cambuci and americana - are sweet / Picância 0.
Cayenne or girl's finger - used in the production of sauces and pickles / Picance: 6.
Smelling pepper - indicated in seasoning fish and crustaceans, chicken, risottos and sauteed vegetables / Spicy 3.
Black pepper: very used as a spice for all kinds of dishes / Spicy: 1-2.
Malagueta and Cumar - used in the seasoning of feijoada, meats, acarajé, dumplings and pastries / Picância 7.
Hidalgo - use in seasoning fish, marinades, preserved foods / Spicy: 4.
Nutritional Table in 100g portion:
Calories 281 Kcal
Protein 11.9g
Carbohydrates 51.4g
Lipids 8.2g
Fiber 21.6g
Vitamins and minerals:
Vitamin A 4,000 IU
Vitamin B1 0.2mg
Vitamin B2 2.3mg
Vitamin B3 6.4mg
Vitamin B5 2.0mg
Vitamin B6 3.5mg
Vitamin B11 <0.1mg
Vitamin C 2.0mg
Calcium 61.0mg
Iron 10.9mg
Potassium 2,411.0mg
Phosphorus 201.0mg
Magnesium 113.0mg
Manganese 1.3mg
Copper 0.5mg
Zinc 1.4mg
Selenium <0.1mg
Benefits:
Antioxidant
Anti-inflammatory
Energetic
Aphrodisiac
Diuretic
Aids digestion
Sacietogen
Slimming
Antitumor
Antiage
Supports bone health
KNOW MORE:
Rich in :.
Capsanthin - is its main carotenoid, responsible for its red color and antioxidant properties.
Capsaicin - responsible for the spicy taste and its health effects.
Synapic acid - known as synapinic acid another powerful antioxidant.
Ferulic acid - another antioxidant that helps against various chronic diseases.
Obesidade A obesidade tem como causa a ingestão de alimento maior do que o organismo pode metabolizar, levando ao acúmulo na forma de gordura em reserva corporal. O método mais utilizado no meio científico para a classificação de obesidade é o IMC (índice de massa corpórea) que corresponde ao peso dividido pela altura vezes altura. A classificação do IMC é feita da seguinte maneira: 20 a 25 (peso ideal), 25 a 30 (sobrepeso), 30 a 35 (obesidade moderada ou grau 1), 35 a 40 (obesidade importante ou grau 2), 40 a 50 (obesidade mórbida ou grau 3), mais de 50 (obesidade severa). Pessoas com obesidade mórbida têm mais chance de desenvolver doenças como diabetes, hipertensão, infarto, cálculos de vesícula, trombose, irregularidade menstrual e dificuldade de engravidar, assim como maior risco de desenvolver alguns tipos de câncer. Para evitar esses problemas, está ocorrendo uma popularização das cirurgias bariátricas, conhecidas como cirurgias de redução do estômago, às vezes até sem indi...
Comentários
Postar um comentário